Har varit på Introduktionsutbildning

I söndags var jag och en hel hop kids på Introduktionsutbildning på en trafikskola i södertälje. Introduktionsutbildningen skall hålla på i 3h. Är man gammal som jag och min pappa så var det väldigt länge sedan man satt i skolbänken i 3h i sträck.

När vi kom dit så berättade pappa att han varit på streetrace här om kvällen. Han berättade hur asmycket folk hade stoppat upp hela motorvägen så att några bilar hade kunnat köra, han var heltoppad. Vi satt och väntade på att föreläsaren skulle börja prata och han kom fram och lämnade något häfte, varken jag, pappa eller tjejen som satt bredvid förstod ett ord av vad han sa. Jag hade iofs Jägermeister att skylla på men vi tyckte det kändes lite jobbigt att vi inte förstod ens de första orden föreläsaren sa till oss. Det gick dock jättebra när han väl började prata, han var riktigt rolig! Han pratade bland annat om att barn gör som vi gör inte som vi säger och att handledarna måste tänka på vad de gör inte bara när det handleder utan även annars när de kör bil, riktigt seriöst med en handledare som brukar stoppa upp trafiken på motorvägen…;)

Det visade sig sedan att tjejen som satt bredvid oss sysslade med streetrace och är således antagligen inte heller någon bra förebild.

Jag var lite orolig över att jag skulle vara själv där med ett gäng kids men som tur var var det i alla fall 3st “elever” som var kring de 25. Det satt också en artikel från en tidning om en tant som tog körkort när hon var över 60år, det kändes lite skönt.

Ett tips är att inte vara bakis och hungrig när man går på en introduktionsutbildning, det är antagligen inte bra för någon utbildning alls, speciellt inte i min ålder.

Vi fick höra att det var väldigt viktigt att betala för körkortstillstånd och handledartillstånd innan man skickar in pappren och min erfarenhet säger att det är VÄLDIGT viktigt att göra som myndigheterna säger om man vill ha saker och ting gjorda snabbt. Så för att vara säkra på att de hunnit registrera och se att vi betalat in pengarna innan vi skickade in pappren så väntade vi ett par dagar, nu är de dock inskickade och det kommer ta ca 2 veckor innan jag kan börja övningsköra.

På trafikskolan vi var på så hade de skrivit ut lappar om att man kunde bedöma deras trafikskola på körkortsguiden.se :) . Jag har inte pratat med dem tidigare utan de har hittat den själva. Jag tänkte dock gå dit med mina visitkort någon dag, de är lite snyggare.

Om ni har en trafikskola och vill ha en bunt så maila mig på daniel@it-mogul.se så skickar jag.

Skriv ett omdöme:

När du skickar det här formuläret godkänner du villkoren på sidan tävling.