Dags att ta körkort

Nu har jag lyckats hålla mig undan detta i nästan 10år. Det har varit en skön period. Ingen som ringer mitt i natten och vill ha skjuts. Inget “Jag kan inte ta en öl efter jobbet eftersom jag ska köra”. Inget “Du får vara nykter på festen för att du ska köra”. Inget jag måste tanka. Inga tankar på bilskatt, försäkring, bensinpris. Inget “hur många hästar har din bil?”. Inget byta däck och bli smutsig. Inget kolla olja. Helt enkelt, allt detta har jag klarat mig undan eftersom jag inte haft något körkort.

Jag heter Daniel Lindström, blir 28år gammal i år och har inget körkort. Jag har skapat den här siten, körkortsguiden.se, för att se vilken trafikskola jag borde köra med när det eventuellt skulle bli dags att skaffa körkort. Den ursäkten har jag klarat mig på i ett par år faktiskt. Några månader för att komma igång med siten och ytterligare några månader för uppbyggnad och lite insamlande av omdömen. Innan det har jag haft många små och många bra undanflykter. Tex. har jag inte haft någon att övningsköra privat med de senaste åren då min far råkade bli av med körkortet. Efter det hade vi ingen bra bil att köra i. Jag har jobbat hårt för att hitta bra ursäkter eftersom jag förstår ju att alla som fått skjutsa mig de senaste 10 åren kommer vilja ha igen det. Den var att det har varit så mycket snö och att jag ska börja så fort det blir bar mark. Även om det var snöoväder idag så måste till och med jag erkänna att den ursäkten inte håller längre.

De senaste veckorna har varit ett enda stort tjat från alla jag känner. Så här har det tex. sett ut på min facebook-sida.

Därför tänker jag nu börja ta körkort!

Jag har beställt papper för körkortstillståndet via vägverkets hemsida. Det tar några dagar innan det dyker upp så jag passade också på att göra en synundersökning. Jag hoppades på att min nästa ursäkt var att jag inte hade tillräckligt bra ögon, så var dock inte fallet. Jag har tydligen perfekt syn :/. En synundersökning för körkort tar typ 5minuter och kostar runt en hundralapp att göra.

Följ med mig på vägen till körkort!

Skriv ett omdöme:

När du skickar det här formuläret godkänner du villkoren på sidan tävling.