Blanketten har kommit

Det tog som transportstyrelsen lovat ett gäng dagar att få blanketten för att ansöka om körkortstillstånd. Det lustiga är att det verkar som om det tar lika lång tid för dem att svara på mail…Mailade och frågade om hur många sådana här blanketter de skickar ut på ett år för ett par dagar sedan utan något svar. På mitt jobb svarar vi på mail i snitt inom 1h under kontorstid, transportstyrelsen verkar nöja sig med inom någon vecka typ.

220kr ska de ha för ett tillstånd också, man skall bifoga sin synundersökning samt svara på ett gäng frågor som påminner om frågeformulären man får när man reser till USA. Är du terrorist? Ja eller Nej. Är du nazist? Ja eller Nej, osv. Kanske tog i lite, frågorna är typ: Har du dubbelseende eller demens? ADHD och lite andra bokstäver verkar också vara en faktor, vi får väl se om jag får nått tillstånd då?

Har också bokat en introduktionsutbildning, det senaste tillskottet i att göra det surt för folk som vill ha körkort. Varje gång jag påtalar sådana här saker som är jobbiga så stämmer alla jag känner med körkort in i någon slags kör och säger: “Om du tagit körkort tidigare så hade du sluppit detta”, jaja. Det är i alla fall en ca 3h lång utbildning som går ut på att man skall förstå att man inte får supa och knarka när man ska köra bil. Det är en utbildning som både den som skall ta körkort samt dennes handledare som man vill kunna övningsköra med som skall gå. Det blir jag och farsan och sen antagligen ett gäng 16-åringar, blir spännande.

500kr/person kostar det, de är 30 personer på varje kurs. Rätt bra ny intäktskälla för trafikskolorna.

Skriv ett omdöme:

När du skickar det här formuläret godkänner du villkoren på sidan tävling.